SportVasten

Sporten voor plezier

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen actief in de sportschool. Mensen vinden het leuk om te gaan sporten, omdat het gezellig kan zijn. Samen met een vriend of vriendin een ochtendje op de loopband of toch even werken aan de spieren, het kan allemaal. Ook is sporten in een sportschool een uitlaatklep voor men. Ze kunnen de emotie kwijt in het sporten en dit geldt ook voor stress. Ook wordt er massaal gebruik gemaakt van de groepstrainingen. Daar zal je grote schermen zien die beelden geluiden aanpassen per persoon. Zo kun je met z’n allen sporten en dat is toch te gezellig. Meestal kun je na of voor het sporten ook even een sportdrankje kopen en dat is toch helemaal fijn. Ook zijn er mensen die een proteïne dieet of een ander dieet volgen, waarbij ze ook moeten sporten. Dit kun je ook leuk maken, maar hoe dat lees je in de volgende alinea.

Sportvasten draait dus eigenlijk om je stofwisseling en deze om te zetten, dit noemen ze de metabolic switch. Energie haal je uit koolhydraten en vetten, door te vasten en te sporten maak je die koolhydratenvoorraad zo goed als op, op die manier dwing je je lichaam vetten te gaan verbranden. Een verbeterde ververbranding is goed voor je uithoudingsvermogen, het kan dus je sportprestaties verbeteren.

squatten sportvasten

Squatten

Naast deadliften is squatten een 'super' oefening. De grootste spieren in je lijf worden getraind en je core wordt steeds sterker door het squatten.

kettle bell training

Sporten

Tijdens het sportvasten is het goed als je oefeningen doet die je normaal niet zo vaak of nooit hebt gedaan. Probeer bijvoorbeeld de kettlebell eens.

afvallen sportvasten

Slanke Taille

Hoe meer je in balans raakt, des te meer vet wordt er verbrand en zul je een slanke taille krijgen. Het vet verdwijnt vaak het laatst rond je middel!

Personal training

Heb je overgewicht of volg je gewoon een dieet om gezond te blijven. Dan kan het zijn dat je ook moet sporten. En wat is nou leuker dan sporten met een personal trainer. Een personal trainer laat je zien welke dieet het beste bij je past en gaat daarna een schema met jou maken. Jullie trainen elke keer samen, maar ook wordt je uitgelegd hoe je moet sporten als de trainer er een keer niet is. Een personal trainer leert jou hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk kunt gaan sporten. Dit ga je doen d.m.v. bepaalde oefeningen en trainingen. Ook krijg je een geheel ander levensstijl, want door de persoonlijke voedingsplan mag je niet alles meer eten.

Met een personal trainer wordt het veel makkelijker om naar de sportschool te gaan, je hebt dan ook iemand die jou motiveert en helpt. Ook als je overgewicht hebt, is het slim om hulp van een personal trainer in te schakelen. Doordat ze weten hoe je moet sporten, kan jou worden uitgelegd wat de beste manier is voor jou. Op den duur ga je je veel fitter en gezonder voelen. Op zoek naar een goede personal training in de buurt van Almelo, kijk dan op Obifit.nl. Obifit is een sportschool waar je verschillende programma’s kunt volgen of gewoon voor jezelf kunt sporten, ook krijg je er goede begeleiding wat erg belangrijk is.

Na het sporten in het fitnesscentrum

Als je klaar bent met de fitness, heb je bij veel sportscholen een plekje waar je even kunt zitten. Je kunt wat te eten en drinken kopen. Dit zijn wel producten met weinig koolhydraten, want er zijn mensen die willen afvallen. Het is dan niet de bedoeling dat je gelijk weer gaat eten. Toch zijn er ook sportscholen waar ze gezondere alternatieven serveren zoals appeltaart, gezonde koeken en repen of speciale shakes. ook zijn er vaak soepen en sportdrankjes. Ook proteïne repen zijn vaak te koop in de sportschool. Daarnaast kun je ook even onder de zonnebank en een mooie teint krijgen. Er zijn zoveel mogelijkheden op de sportschool, dat het zonde is om niet te gaan. Ook kun je gewoon gezond op gewicht blijven door te sporten. Het zorgt er ook voor dat je lichaam in balans blijft en je conditie wordt verbeterd.

Check onze Social Media voor updates en Recepten

  • facebook
  • instagram